Jezus leren kennen

Leer van Jezus

Leer van Jezus

Introductie tot het christelijk geloof

Is de leer van Jezus Christus nog relevant aan het begin van de 21ste eeuw? Het antwoord op die vraag is bevestigend. Deze cursus is ontstaan uit de behoefte van mensen om meer over Jezus te weten komen. Wat leerde Hij nu precies? Wat is zijn betekenis voor de mensheid? In na-christelijk Europa is men daar niet meer zo zeker van. De meeste mensen stellen deze vragen zelfs niet meer. Het is hoog tijd dat daar verandering in komt.

Vandaag de dag zijn er meer mensen in psychische en geestelijke nood dan ooit tevoren. Onze westerse beschaving heeft steeds meer moeite met de vraag naar zingeving en ethiek. De ‘Leer van Jezus’ formuleert een duidelijke analyse van deze zaken en wijst een weg naar een oplossing zowel voor het individu als de maatschappij als geheel.

Download bestand Het is al weer enkele jaren geleden dat Jos de Keijzer de evangelisatiecursus ‘Leer van Jezus’ schreef met daarin nadrukkelijk aandacht voor apologetische thema’s zoals: ‘Waar leidt een naturalistisch wereldbeeld naar toe?’, ‘Bestaat God?’, ‘Waarom de Bijbel?’, ‘De historische betrouwbaarheid van het Nieuwe Testament’, ‘Wie is Jezus?’.

Jos de Keijzer: De cursus ‘Leer van Jezus‘ is op een aantal punten gedateerd en aan verbetering toe, maar desondanks bruikbaar. Dit artikel is met toestemming overgenomen van: Jos de Keijzer | De Apologeet

There are 2 comments

  1. bas de jong

    Richard Stearns schreef een boek getiteld ‘Onvoltooid’, wat ook heel treffend ‘de leer van Jezus’ uiteenzet. Aanrader!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.