Arjan de Kok op Radio 5 (EO)

radio5-dummy-big4Arjan de Kok, vertaler van de Didache – een klein boekje, oorspronkelijk in het Grieks geschreven – was op 9 april 2014 te gast bij de EO-DDW (Radio 5). Het geanimeerde gesprek over dit interessante boek kunt u hier beluisteren:

De Didache

Aanbevolen boek

De volledige aflevering van EO-DDW (Radio 5) is hier terug te luisteren.

De titel van het boek geeft het al aan: Didache betekent ‘onderwijs’. Het gaat hier niet zomaar om willekeurig onderwijs, maar om het onderricht wat de apostelen hebben nagelaten. Een soort samenvatting van de christelijke geloofsopvattingen. Het is geschreven in de eerste eeuw na Christus, maar raakte eeuwenlang zoek. Min of meer toevallig werd het in de 19e eeuw teruggevonden en nu komt het uit in een fonkelnieuwe vertaling. EO Door de Week spreekt met Arjan de Kok, de gepassioneerde vertaler…


Het boek ‘de Didache’ is te bestellen bij uitgeverij Stad op een Berg.

There is one comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.