Gebroken Licht

Ik hou ervan om Jezus te ontdekken in de gewone dingen van het leven, daar zie ik dan in dat hij er altijd is, dat het niet om mij gaat, maar om hem.

Ik dacht na en ontdekte Jezus in de regenboog.

stock-footage-rainbow-and-beautiful-sky1Als ik een regenboog zie, denk ik weleens aan Noach, aan de ark, de grote vloed en het einde daarvan. Na de grote vloed beloofde God dat er nooit weer een vloed zou komen om de aarde te vernietigen, met de regenboog zou God denken aan zijn belofte.(1)

Hoe zit het ook alweer met een regenboog? Ik ben niet zo goed in exacte vakken, maar een prisma, die ken ik nog wel. Het licht wordt gebroken en ik zie kleuren. Even op Wikipedia lezen: ik zie een regenboog doordat het licht wordt gebroken door water (druppels of nevel). (2)

Mijn gedachten gaan verder, ik denk na over licht. Jezus zegt over zichzelf dat hij het licht is, dat naar de wereld is gekomen. (3) Wikipedia zegt dat het licht wordt gebroken om een regenboog te zien, in de bijbel staat dat Jezus, het Licht, voor ons werd gebroken. (4)

Ik zie de regenboog en denk eraan dat God dankzij de gebrokenheid en dood (en opstanding!) van Jezus, door het geloof, mij een belofte heeft gedaan: dat als ik in Jezus ben, hij niet let op mijn gebrokenheid en zonde, maar op de volmaaktheid van Jezus.

1. Genesis 9:11-17
2. Wikipedia: regenboog
3. Johannes 12: 46
4. Jesaja 53:5

There are 2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.